Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 4.1g36kcal0g0g4.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.8g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.7g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 7.5g45kcal1.7g0.9g3.7g0.5g
Kauralese 4.5g16kcal0.8g2.1g0.3g0.8g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 2.6g10kcal1g1.2g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.5g0.4g1g
Grahamjauho 25g81kcal2.6g15g0.5g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g579kcal18.2g79.6g18.2g10.2g
Valittu annoskoko120g289kcal9.1g39.8g9.1g5.1g
Annoskoko puolitettuna60g145kcal4.6g19.9g4.6g2.6g
Arvot/100g100g241kcal7.6g33.2g7.6g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785