Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g50g162kcal12g24.5g0.5g6g
Sipuli (kuorittu)6.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)6.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Chili paprika punainen5g2kcal0.1g0.4g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g2.5g8.1kcal0.2g1.2g0.2g0.2g
Kardemumma, annos 2g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Neilikka, annos 4g0.7g2.4kcal0g0.5g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g2.5g15kcal0.2g1.5g0.9g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g5.8g4.3kcal0.3g0.8g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g462kcal26.6g60.4g9.8g13.2g
Valittu annoskoko120g231kcal13.3g30.2g4.9g6.6g
Annoskoko puolitettuna60g116kcal6.7g15.1g2.5g3.3g
Arvot/100g100g192kcal11.1g25.2g4.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830