Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)4.2g0.8kcal0g0.3g0g0g
Valkopippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g23g15kcal0.8g0g5.7g0g
Voi 71g512kcal0.8g0.3g57.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.5g1.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g1061kcal3.2g1.6g126.2g0.2g
Valittu annoskoko120g530kcal1.6g0.8g63.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna60g265kcal0.8g0.4g31.6g0.1g
Arvot/100g100g441kcal1.3g0.7g52.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164