Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Peruna, punnittu kuorineen 15g10kcal0.2g2g0g0.1g
Porkkana 15g4.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Paistijauheliha nauta 5%60g77kcal12.5g0g3g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa15g45kcal3.4g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g282kcal32.8g7.2g12.8g1.6g
Valittu annoskoko121g141kcal16.4g3.6g6.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna60g71kcal8.2g1.8g3.2g0.4g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794