Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 56g491kcal0g0g55.5g0g
Sipuli (kuorittu)268g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g476g561kcal40g79g10g19g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g89g277kcal15.2g48.2g2.6g11.6g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Juustokumina jeera (), annos 6g12g42kcal2.1g5.3g2.6g1.2g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 20g8.9kcal0.4g1.6g0g0.3g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Korianteri, tuore, annos 20g20g4kcal0.4g0.8g0.1g0.6g
Persilja 20g5.4kcal0.3g0.2g0g1.6g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g40g258kcal8.7g1g23g5.2g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.2kcal0.1g0.5g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g60g184kcal10.1g32.1g1.7g7.7g
Rypsiöljy 89g789kcal0g0g89.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2400g5436kcal164.4g369g370.6g104.6g
Valittu annoskoko1200g2718kcal82.2g184.5g185.3g52.3g
Annoskoko puolitettuna600g1359kcal41.1g92.3g92.7g26.2g
Arvot/100g100g227kcal6.9g15.4g15.4g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413