Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt375g172kcal12g18g5.6g0g
Hiiva 38g28kcal4.9g0.4g0.1g2.6g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 30g90kcal0g22.2g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 49g157kcal14.1g3.4g9.7g14.9g
Ruisjauho (Rainbow)300g959kcal30g188.8g6.9g41.9g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1002kcal29.8g204.5g3.5g10.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl75g674kcal0g0g74.9g0g
Puolukka 45g17kcal0.2g3.1g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2412g6201kcal182g880.8g201.8g141.6g
Valittu annoskoko1206g3101kcal91g440.4g100.9g70.8g
Annoskoko puolitettuna603g1550kcal45.5g220.2g50.5g35.4g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600