Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3316g673kcal19.9g126g9.9g46.4g
Sipuli (kuorittu)796g215kcal10.3g38.2g1.6g13.5g
Valkosipuli 265g287kcal21g43.2g1.6g5.6g
Suola, annos 3g53g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g265g66kcal1g22.9g0.1g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 5305g10514kcal139.5g40.8g1029.2g355.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g23510kcal383.4g542.2g2084.8g841.8g
Valittu annoskoko10000g11755kcal191.7g271.1g1042.4g420.9g
Annoskoko puolitettuna5000g5878kcal95.9g135.6g521.2g210.5g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081