Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 469g1024kcal85.7g0g76.4g0g
Sipuli 31g10kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkopippuri 2.2g6.2kcal0.2g0.9g0g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 625g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.7kcal0.1g1.2g0g0.5g
Lanttu, keitetty, suolaa 19g5.5kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g4.9g0g0.3g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2415g2148kcal174.4g18.8g153.2g4.4g
Valittu annoskoko1208g1074kcal87.2g9.4g76.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna604g537kcal43.6g4.7g38.3g1.1g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392