Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g67g223kcal8g43.9g1.6g5.4g
Grahamjauho 4.1g13kcal0.4g2.5g0.1g0.4g
Siirappi 3g8.9kcal0g2.2g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3g10kcal0.9g0.2g0.6g0.9g
Seesaminsiemen, kuorineen 2.4g16kcal0.6g0.2g1.4g0.3g
Rypsiöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Vesi37g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.7g2.8kcal0.5g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g579kcal20.8g98g11g14.6g
Valittu annoskoko121g289kcal10.4g49g5.5g7.3g
Annoskoko puolitettuna61g145kcal5.2g24.5g2.8g3.7g
Arvot/100g100g238kcal8.6g40.4g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010