Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka28g76kcal5.6g0g5.9g0g
Kurkku 19g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g24g4.8kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 9g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vispikerma (Milbona)19g55kcal0.5g0.6g5.6g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sinappi (teollinen)0.9g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g341kcal18g4.4g27.6g1g
Valittu annoskoko122g171kcal9g2.2g13.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna61g85kcal4.5g1.1g6.9g0.3g
Arvot/100g100g140kcal7.4g1.8g11.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956