Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen37g12kcal1.2g1.8g0g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki13g7kcal1.1g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g222kcal6.6g45.4g0.8g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana243g532kcal18.6g95.6g6.6g5g
Valittu annoskoko122g266kcal9.3g47.8g3.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna61g133kcal4.7g23.9g1.7g1.3g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.3g2.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567