Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 190g771kcal0g189.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1001kcal29.7g204.2g3.5g10.2g
Voi 213g1541kcal2.5g0.8g172.7g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 299g116kcal0.5g24.4g0.3g4.5g
Kananmuna 50g(kpl)75g94kcal8.2g0.2g6.7g0g
Maito, Kevyt112g52kcal3.6g5.4g1.7g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2424g7365kcal90.2g900.6g370.2g29.4g
Valittu annoskoko1212g3683kcal45.1g450.3g185.1g14.7g
Annoskoko puolitettuna606g1841kcal22.6g225.2g92.6g7.4g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137478