Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 4913g3977kcal77.1g826.9g2.5g147.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)1445g434kcal14.5g57.8g5.8g2.9g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g723g867kcal24.6g26g72.3g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g578g150kcal6.9g27.7g1.2g9.8g
Suola, annos 3g29g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2312g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10855kcal246.2g1876.8g163.6g320.2g
Valittu annoskoko10000g5428kcal123.1g938.4g81.8g160.1g
Annoskoko puolitettuna5000g2714kcal61.6g469.2g40.9g80.1g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600