Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 375g90kcal6.8g8.3g1.1g8.6g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Parsakaali brokkoli 375g132kcal17.3g7.3g1.1g9.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr15g42kcal1.2g1.4g3.6g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)300g480kcal8.1g8.1g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2430g1568kcal70.8g64.6g102.2g41.6g
Valittu annoskoko1215g784kcal35.4g32.3g51.1g20.8g
Annoskoko puolitettuna608g392kcal17.7g16.2g25.6g10.4g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139