Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 25g175kcal0.2g0g19.7g0g
Mustikka38g13kcal0.2g2.4g0.2g1.2g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana245g698kcal7.6g72.2g41.8g4.2g
Valittu annoskoko122g349kcal3.8g36.1g20.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna61g175kcal1.9g18.1g10.5g1.1g
Arvot/100g100g285kcal3.1g29.5g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796