Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g563g158kcal3.4g33.5g1.1g14.1g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g5.6g14kcal0.3g2.4g0.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)56g48kcal0.6g2g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g461kcal9.8g79.8g10.8g29.4g
Valittu annoskoko1224g230kcal4.9g39.9g5.4g14.7g
Annoskoko puolitettuna612g115kcal2.5g20g2.7g7.4g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.3g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117864