Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.6g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 280g212kcal5.2g43.2g0.6g2.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.8g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g70g49kcal0g2.8g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)175g149kcal1.7g6.1g12.2g0g
Kasvisliemikuutio 15g47kcal1.5g2.1g3.6g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 280g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2450g1236kcal25.6g174.8g34.8g26g
Valittu annoskoko1225g618kcal12.8g87.4g17.4g13g
Annoskoko puolitettuna613g309kcal6.4g43.7g8.7g6.5g
Arvot/100g100g50kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445