Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g23g12kcal0.7g1.4g0.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi5g14kcal0.4g0.3g1.1g0g
Kukkakaali 446g107kcal8.1g9.8g1.3g10.3g
Palvikinkku HK 3%79g79kcal14.2g0.4g2.4g0g
Vesi676g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2457g425kcal46.8g23.8g10.6g20.6g
Valittu annoskoko1229g213kcal23.4g11.9g5.3g10.3g
Annoskoko puolitettuna614g106kcal11.7g6g2.7g5.2g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830