Ranskalainen kalakeitto
1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli
Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.
Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.
Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.
Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa
Hannat