Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 50g9kcal0.3g1.3g0.2g0.4g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Herne 25g17kcal1.3g2.3g0.1g0.8g
Ruokakerma Valio 5%25g15kcal0.3g0.7g1.2g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g19g19kcal3.4g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana247g185kcal10.8g9g11.2g2.6g
Valittu annoskoko124g92kcal5.4g4.5g5.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna62g46kcal2.7g2.3g2.8g0.7g
Arvot/100g100g75kcal4.4g3.6g4.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328