Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 200g605kcal35.9g97g2g21.4g
Sipuli 53g16kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.6kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sinappi 4g5.3kcal0.2g0.6g0.2g0.1g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 173g210kcal17.6g3.9g13.7g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2464g1677kcal109g209g32g46g
Valittu annoskoko1232g839kcal54.5g104.5g16g23g
Annoskoko puolitettuna616g419kcal27.3g52.3g8g11.5g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=217662