Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 31g43kcal5.9g0g2.2g0g
Makaroni (myllynparas raaka)20g68kcal2.5g13.6g0.4g0.6g
Tomaattimehu Marli39g5.7kcal0.4g1.3g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g24g13kcal0.7g1.5g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%7.8g22kcal2.3g0.2g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g338kcal24g35.4g11.4g1.4g
Valittu annoskoko125g169kcal12g17.7g5.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna62g84kcal6g8.9g2.9g0.4g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.2g4.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322