Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Oliiviöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 38g54kcal3.6g0.8g4.1g0.1g
Tomaattimurska 15g4.4kcal0.1g0.8g0g0.3g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g31g7.8kcal0.4g1.3g0.1g0g
Soijakastike 0.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Punaviini 6.3g4.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g179kcal9g9.6g10.2g2g
Valittu annoskoko125g89kcal4.5g4.8g5.1g1g
Annoskoko puolitettuna62g45kcal2.3g2.4g2.6g0.5g
Arvot/100g100g72kcal3.6g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424