Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki20g11kcal1.7g1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 1.6g5.2kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 9g35kcal1.4g5.3g0.7g0.9g
Vehnälese, Liperin mylly2g2.8kcal0.3g0.2g0.1g1.1g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g5.1g16kcal0.6g3.2g0.1g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 35g121kcal3.6g24.6g0.4g1.2g
Rypsiöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g419kcal15.2g71.2g6.8g7.6g
Valittu annoskoko125g210kcal7.6g35.6g3.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna62g105kcal3.8g17.8g1.7g1.9g
Arvot/100g100g168kcal6.1g28.5g2.7g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558