Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 501g78kcal6.4g6g1g7.5g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kevytkerma200g240kcal6.4g9g20g0g
Valkoviini kuiva 100g69kcal0.3g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 301g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g25g23kcal0.8g0.9g1.8g0.2g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g40g100kcal8.8g0.4g7g0g
Rypsiöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2480g1242kcal47.6g41.2g79.8g17.4g
Valittu annoskoko1240g621kcal23.8g20.6g39.9g8.7g
Annoskoko puolitettuna620g311kcal11.9g10.3g20g4.4g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402