Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g100g60kcal1.5g13g0.1g0.9g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Tomaattimurska 640g188kcal3.6g33.9g1.3g12.2g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)18g18kcal1.3g3.1g0.1g0.4g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 48g13kcal1.5g0.5g0.4g0.8g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2480g937kcal16g106.8g43.8g29g
Valittu annoskoko1240g469kcal8g53.4g21.9g14.5g
Annoskoko puolitettuna620g234kcal4g26.7g11g7.3g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766