Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 40g284kcal0.3g0.2g32g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400g132kcal13.2g19.6g0g0g
Hiiva 40g30kcal5.2g0.4g0.2g2.8g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)240g792kcal64.8g0g57.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2480g6044kcal273g768.4g192g42g
Valittu annoskoko1240g3022kcal136.5g384.2g96g21g
Annoskoko puolitettuna620g1511kcal68.3g192.1g48g10.5g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570