Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 4039g626kcal51.7g48.5g8.1g60.6g
Sipuli 444g134kcal5.6g21.3g0.9g7.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g34kcal2.6g5.3g0.2g0.6g
Kevytkerma1616g1939kcal51.7g72.7g161.6g0g
Valkoviini kuiva 808g554kcal2.5g4.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2423g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g202g182kcal6.1g7.1g14.1g1.4g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g323g808kcal71.1g3.2g56.5g0g
Rypsiöljy 81g714kcal0g0g80.8g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g8.1g19kcal0.9g3.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10016kcal384.4g332g645g140.4g
Valittu annoskoko10000g5008kcal192.2g166g322.5g70.2g
Annoskoko puolitettuna5000g2504kcal96.1g83g161.3g35.1g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402