Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki606g485kcal78.8g12.1g12.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 606g801kcal15.9g19.4g72.7g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g12.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g21g6.6kcal0g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2496g2684kcal189.4g91.4g169.6g0g
Valittu annoskoko1248g1342kcal94.7g45.7g84.8g0g
Annoskoko puolitettuna624g671kcal47.4g22.9g42.4g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803