Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 5.8g51kcal0g0g5.8g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.5kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g50g59kcal4.2g8.2g1g2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g9g29kcal1.6g5g0.3g1.2g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g1.2g4.4kcal0.2g0.5g0.3g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 2.1g0.9kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g2.1g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 2.1g0.6kcal0g0g0g0.2g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g4.1g27kcal0.9g0.1g2.4g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g6.2g19kcal1.1g3.3g0.2g0.8g
Rypsiöljy 9g82kcal0g0g9.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana250g566kcal17g38g38.8g10.8g
Valittu annoskoko125g283kcal8.5g19g19.4g5.4g
Annoskoko puolitettuna63g142kcal4.3g9.5g9.7g2.7g
Arvot/100g100g226kcal6.8g15.2g15.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413