Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 517g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g11g41kcal5.1g4.6g0.7g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 57g173kcal5g31.5g1.1g7.9g
Vehnäjauho puolikarkea 605g2077kcal61.7g423.7g7.3g21.2g
Siirappi 21g62kcal0g15.3g0g0g
Oliiviöljy 28g247kcal0g0g27.9g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5201kcal143.6g950.2g74g58.2g
Valittu annoskoko1250g2601kcal71.8g475.1g37g29.1g
Annoskoko puolitettuna625g1300kcal35.9g237.6g18.5g14.6g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206