Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1062g224kcal12.7g36.1g2.1g22.3g
Oliiviöljy 60g528kcal0g0g59.7g0g
Inkivääri, tuore, silputtu13g11kcal0.2g2.4g0.1g0.3g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Soijakastike 27g16kcal1.4g2.5g0g0g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.7g7.4kcal0.3g1g0.1g0.7g
Ruohosipuli, tuore53g14kcal0.7g2g0.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1658kcal34.8g96.6g125g49g
Valittu annoskoko1250g829kcal17.4g48.3g62.5g24.5g
Annoskoko puolitettuna625g415kcal8.7g24.2g31.3g12.3g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764