Sassin leivokset

Sekoita pehmeeseen margariiniin sokeri.

Kaada joukkoon jauhot ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään.

Kaaviloi taikina (kahden leivinpaperin välissä kätevintä) ohueksi , suorakulmaiseksi levyksi pellille.

Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min. Anna jäähtyä.

Leikkaa levy kahtia ja levitä toiselle puolelle vadelmahilloa.

Irrota toinen levy leivinpaperista varovasti esim.

lastan avulla ja aseta hillokerroksen päälle (varo, kakkulevy murtuu herkästi).

Sekoita tomusokeriin punaista marjamehua, jotta saat kuorrutuksesta vaaleanpunaista ja notkeaa seosta.

Levitä kuorrutus veitsen avulla leivoslevyn päälle.

Halutessasi voit sulattaa suklaapalat mikrossa ja valuta siitä kuorrutuksen päälle viiruja.

Vedä veitsellä poikkisuuntaan kevyitä viiltoja, jotta suklaaraitoihin tulee piikkikuvioita.

Anna jähmettyä ja tekeytyä jääkaapissa muovikelmun alla ja leikkaa sitten varovasti pieniksi suupaloiksi - tarjoile!

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)238g1714kcal0g0g190.5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g24g15kcal0.8g0g6g0g
Sokeri 48g193kcal0g47.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 310g1062kcal31.5g216.7g3.7g10.8g
Vadelmahillo (Pirkka)119g261kcal0.4g63.3g0.2g1.9g
Tomusokeri 1dl=60g476g1905kcal0g476.2g0g0g
Suklaa tumma 36g185kcal1.4g19g11.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g10670kcal68.2g1645.6g423g29.2g
Valittu annoskoko1250g5335kcal34.1g822.8g211.5g14.6g
Annoskoko puolitettuna625g2667kcal17.1g411.4g105.8g7.3g
Arvot/100g100g427kcal2.7g65.8g16.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=123569