Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 470g1613kcal47.9g329.1g5.6g16.5g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)174g642kcal24.3g95.5g13.9g19.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%7.2g18kcal1g0.8g0.4g3.5g
Vesi, vesijohtovesi 506g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g8g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen36g260kcal0g0g28.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka36g318kcal0g0g36.2g0g
Sokeri 8.7g35kcal0g8.7g0g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5775kcal146.4g868.2g170g78.2g
Valittu annoskoko1250g2888kcal73.2g434.1g85g39.1g
Annoskoko puolitettuna625g1444kcal36.6g217.1g42.5g19.6g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979