Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 250g857kcal25.4g174.7g3g8.7g
Sokeri 163g663kcal0g163g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 256g1791kcal1.7g0g201.7g0g
Mustikka384g128kcal1.9g24.6g1.5g12.7g
Kananmuna kuoreton 70g100kcal8.8g0.2g7.2g0g
Leivinjauhe 6.4g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.1g21kcal0g5.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 115g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7140kcal76.2g740g426.8g42.8g
Valittu annoskoko1250g3570kcal38.1g370g213.4g21.4g
Annoskoko puolitettuna625g1785kcal19.1g185g106.7g10.7g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796