Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu114g144kcal12.6g0.3g10.3g0g
Sokeri 243g985kcal0g242.5g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos300g1020kcal7.5g242.9g1.5g0g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.6g31kcal0g7.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 143g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g143g1028kcal1.4g1.4g114.2g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 190g164kcal5.9g8.4g11.4g0g
Kananmuna kuoreton 52g75kcal6.5g0.2g5.4g0g
Sokeri 40g162kcal0g39.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.8g14kcal0.1g3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7308kcal69g1107g285.8g0g
Valittu annoskoko1250g3654kcal34.5g553.5g142.9g0g
Annoskoko puolitettuna625g1827kcal17.3g276.8g71.5g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813