Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 196g796kcal0g195.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 301g1033kcal30.7g210.6g3.6g10.5g
Voi 219g1590kcal2.6g0.9g178.2g0g
Leivinjauhe 7.7g14kcal0.4g2.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.2g25kcal0g6.1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 309g119kcal0.5g25.2g0.3g4.6g
Kananmuna 50g(kpl)77g97kcal8.5g0.2g6.9g0g
Maito, Kevyt116g53kcal3.7g5.6g1.7g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6.2g23kcal0.2g4.9g0.2g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7596kcal93.2g929g381.8g30.2g
Valittu annoskoko1250g3798kcal46.6g464.5g190.9g15.1g
Annoskoko puolitettuna625g1899kcal23.3g232.3g95.5g7.6g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137478