Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 68g274kcal0g67.5g0g0g
Puolukka 282g109kcal1.2g19.1g1.4g7.3g
Mannasuurimo, myllyn paras113g394kcal14.3g78.3g2.3g4.5g
Vesi788g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1555kcal31g329.8g7.4g23.6g
Valittu annoskoko1250g778kcal15.5g164.9g3.7g11.8g
Annoskoko puolitettuna625g389kcal7.8g82.5g1.9g5.9g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779