Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 486g1060kcal88.7g0g79.1g0g
Sipuli 32g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkopippuri 2.3g6.4kcal0.2g1g0g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 647g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g21g5.9kcal0.1g1.3g0g0.5g
Lanttu, keitetty, suolaa 19g5.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g39g23kcal0.6g5g0g0.3g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2223kcal180.4g19.6g158.6g4.8g
Valittu annoskoko1250g1112kcal90.2g9.8g79.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna625g556kcal45.1g4.9g39.7g1.2g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392