Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 614g497kcal9.6g103.4g0.3g18.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)181g54kcal1.8g7.2g0.7g0.4g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g90g108kcal3.1g3.3g9g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g72g19kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 289g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1357kcal30.8g234.8g20.2g40g
Valittu annoskoko1250g679kcal15.4g117.4g10.1g20g
Annoskoko puolitettuna625g339kcal7.7g58.7g5.1g10g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600