Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen383g126kcal12.6g18.8g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl31g104kcal4.3g17.2g2.1g3.4g
Vehnäjauho puolikarkea 766g2627kcal78g536g9.2g26.8g
Voi 38g278kcal0.5g0.2g31.1g0g
Hiiva, 50g27g16kcal3.5g0.3g0.1g0g
Suola, annos 3g5.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6303kcal197.8g1145g85g60.4g
Valittu annoskoko1250g3152kcal98.9g572.5g42.5g30.2g
Annoskoko puolitettuna625g1576kcal49.5g286.3g21.3g15.1g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734