Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka290g782kcal57.9g0g60.8g0g
Kurkku 193g21kcal1.1g2.7g0.2g1.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g241g49kcal1.4g9.2g0.7g3.4g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 97g13kcal1.1g0.9g0.2g1.2g
Kananmuna kuoreton 212g303kcal26.6g0.6g21.8g0g
Vispikerma (Milbona)193g566kcal4.8g6.2g57.9g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g1.4g5.5kcal0g1.4g0g0g
Sinappi (teollinen)10g12kcal0.4g1.4g0.6g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 10g3.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3510kcal186.6g44.8g284.4g12g
Valittu annoskoko1250g1755kcal93.3g22.4g142.2g6g
Annoskoko puolitettuna625g878kcal46.7g11.2g71.1g3g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956