Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 219g1585kcal2.6g0.9g177.6g0g
Sokeri 80g323kcal0g79.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 243g835kcal24.8g170.4g2.9g8.5g
Kananmuna kuoreton 206g294kcal25.7g0.6g21.1g0g
Sokeri 265g1077kcal0g265g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g125g60kcal0.1g15g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.2g0.4g1.3g
Sokeri 75g304kcal0g74.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g9213kcal114g1265g404.2g19.6g
Valittu annoskoko1250g4606kcal57g632.5g202.1g9.8g
Annoskoko puolitettuna625g2303kcal28.5g316.3g101.1g4.9g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081