Intialainen kukkakaali

Muut mausteet:

- ½ jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet (3 kpl), mausteet, currytahna ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 997g240kcal18.1g21.9g3g22.9g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton83g18kcal0.2g1.3g0g0.1g
Seesamöljy, kylmäpuristettu25g224kcal0g0g24.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Rajah Mild Curry Paste (10g)50g71kcal1.9g4.3g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1150kcal43.6g61.6g66.2g46.8g
Valittu annoskoko1250g575kcal21.8g30.8g33.1g23.4g
Annoskoko puolitettuna625g287kcal10.9g15.4g16.6g11.7g
Arvot/100g100g46kcal1.7g2.5g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186200