Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g875g945kcal170.7g0g29.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 233g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Voi, 1 tl, 5 g29g213kcal0.3g0.3g23.3g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g41g143kcal4.5g0.2g13.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2644kcal352.8g8g132.6g2.8g
Valittu annoskoko1250g1322kcal176.4g4g66.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna625g661kcal88.2g2g33.2g0.7g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993