Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt454g209kcal14.5g21.8g6.8g0g
Hiiva 45g34kcal6g0.5g0.2g3.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%27g68kcal3.8g3g1.5g13.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti60g300kcal14.9g20g17.3g17g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g254g738kcal25.4g145g5.9g50.9g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g354g1240kcal46.1g248g7.4g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl55g452kcal0g0g54.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6081kcal221.4g876.6g187.2g168.8g
Valittu annoskoko1250g3041kcal110.7g438.3g93.6g84.4g
Annoskoko puolitettuna625g1520kcal55.4g219.2g46.8g42.2g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761