Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g68g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Basilika, tuore104g42kcal3.2g5.2g0.8g4.1g
Soijakastike 38g23kcal1.9g3.6g0g0g
Vesi104g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g209g674kcal104.3g62.6g1g11.5g
Rypsiöljy 47g415kcal0g0g46.9g0g
Tomaattimurska 521g153kcal2.9g27.6g1g9.9g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki104g156kcal1g6.3g13.6g0.7g
Mustapippuri 3.1g8.8kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3009kcal229.4g226g127.2g59.2g
Valittu annoskoko1250g1504kcal114.7g113g63.6g29.6g
Annoskoko puolitettuna625g752kcal57.4g56.5g31.8g14.8g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466