Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g385g108kcal2.3g22.9g0.8g9.6g
Peruna, keskikokoinen 60g540g324kcal8.1g70.1g0.5g4.9g
Paistijauheliha 10%308g524kcal61.7g0g30.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi17g48kcal1.5g1.2g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2006kcal147.2g188.4g72g29g
Valittu annoskoko1250g1003kcal73.6g94.2g36g14.5g
Annoskoko puolitettuna625g502kcal36.8g47.1g18g7.3g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631