Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g236g48kcal1.4g9g0.7g3.3g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 71g8.9kcal0.8g0.7g0.1g0.7g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki189g151kcal24.6g3.8g3.8g0g
Hunajameloni kuorittu 166g61kcal1g12.9g0.2g1.3g
Parsakaali brokkoli 95g33kcal4.4g1.8g0.3g2.4g
Saksanpähkinä 33g225kcal4.9g1.1g21.6g5.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g28g20kcal0.7g4.8g0g0g
Persilja 10g2.6kcal0.1g0.1g0g0.8g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g218g196kcal13.7g34.8g0.7g0g
Kananmuna, keitetty 156g223kcal19.5g0.5g16g0g
Rypsiöljy 26g226kcal0g0g25.5g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml24g5kcal1.9g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2399kcal146g139g138g27.6g
Valittu annoskoko1250g1199kcal73g69.5g69g13.8g
Annoskoko puolitettuna625g600kcal36.5g34.8g34.5g6.9g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004