Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)823g2881kcal98.8g568.1g15.6g41.2g
Vesi, vesijohtovesi 343g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g8.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl69g618kcal0g0g68.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6998kcal197.6g1136.2g168.4g82.4g
Valittu annoskoko1250g3499kcal98.8g568.1g84.2g41.2g
Annoskoko puolitettuna625g1750kcal49.4g284.1g42.1g20.6g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462